Kezdőlap/Main
English
Fórum Full-Size

AC/DC EXTRA
AC/DC Háttérképek
AC/DC Dalszöveg/Lyrics
AC/DC jegyek szkennelve
AC/DC Kották
AC/DC Gitár tab
AC/DC Hangszerek
AC/DC Póló és...
AC/DC Poszter
AC/DC Magazinok
AC/DC YouTube Videó
AC/DC Rádió
AC/DC Könyvek
AC/DC Képregény
AC/DC Filmzenék
AC/DC Tribute
AC/DC Modellgitár
AC/DC Adok-veszek
AC/DC Ővcsatt
AC/DC Motoros sisak
AC/DC Windows extrák

AC/DC Black Ice Tour :: Extra :: AC/DC hangszerek

AC/DC Hangszerek

Mint általában minden nagy zenész, az AC/DC tagjai is ragaszkodnak jól bevált és sikereket hozó hangszereikhez. Lássuk hát ezeket a híres hangszereket

Angus Young - Gibson SG szólógitár

Angus Young fellépőszettje jelenleg 2 db Gibson SG szólógitárból, 2 db adóvevőből és 3 db Marshall 100 Wattos erősítőből áll. Angus már a kezdetektől ezt a gitártípust használja, ezek 1964-es vagy 1968-as modellek.A gitárhúrok Ernie Ball típusúak 0.10 méretben, de az alsó E húr 0.048-as.

A Gibson kiadott egy Angus Young Signature SG gitárt, de ez nem azonos azzal amit a zenész használ. A beépített erősítő és a felszerelt tremoló különbözteti meg azonnal első ránézésre a zenész által használt gitártól. A replika gitár ára 2.600 USD.

Malcolm Young - Gretsch Falcon ritmusgitár

Malcolm Young egy Gretsch Falcon és egy Gretsch Rock Jet ritmusgitárt használ. 3 db 100 Wattos és egy 50 Wattos Marshall erősítővel. A gitár 1963-as típusú, a húrok 0.012-0.056 Gibson márkájúak.

A Gretsch is kiadott egy G6131SMY Malcolm Young I Signature gitárt, amelynek ára 1.00 USD.

Cliff Williams - Fender Precision basszusgitár

Cliff Williams egy Fender Precision Bass és egy Fender Jazz Bass basszusgitárral lép fel a hozzá tartozó erősítőkkel. A gitár 1976-os típusú Leavy O'Addamó húrozású.

Phill Rudd - Sonor Custom dob

Phill Rudd 5 darabból álló Sonor Custom vagy Sonor Designer dobfelszereléssel és Paiste vagy Zildjan cinekkel lép fel. Dobverői a legkevésbé törékeny Easton Ahead.

Vissza a lap tetejére >>>